Skip to content

VE-Systems geeft vorm aan haar ambitie met overnames

Door de overnames van Athena Medical en Dutch Cleanroom Furniture heeft VE-Systems zijn positie als dé voorkeurspartner in facilitair logistieke oplossingen versterkt voor klanten in de zorg, farma, laboratoria en high-tech markten.

Athena Medical is een leverancier van Computers on Wheels (CoWs), panel PCs en toebehoren. Dutch Cleanroom Furniture is een specialist in maatwerkmeubilair voor omkleedruimtes en cleanrooms.

Frank Schütten, Managing Director VE-Systems: “Samen met onze partner Delta Participaties hebben wij in de afgelopen twee jaar de markt verkend en zijn wij op zoek gegaan naar bedrijven die waarde toevoegen aan onze groep. Uitgangspunt hierbij was dat dit ondernemingen zijn die complementair zijn aan ons productassortiment, wat ons de mogelijkheid biedt een breder aanbod binnen de bestaande markten en daardoor onze opdrachtgevers een nog betere oplossing te kunnen bieden. Met de overnames van Athena Medical en Dutch Cleanroom Furniture hebben wij 2 bedrijven aan onze groep toe kunnen voegen die qua DNA en kwaliteitsoogmerk goed bij onze bedrijfscultuur passen. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking waarin wij als totaalleverancier een nog completer advies en aanbod kunnen geven op facilitair logistiek gebied.”

Hans de Vries, Senior Consultant Athena Medical: “Inmiddels is Athena Medical na al die jaren een begrip in de wereld van de gezondheidszorg en de industrie met een 9+ als gemiddeld klanttevredenheidcijfer. De vraag naar onze producten en diensten is inmiddels erg groot en steeds groeiend. Daarom vond ik het tijd worden om het stokje over te geven aan een organisatie die de wil, mankracht en ervaring heeft om onze klantenkring nog vele jaren uit te bouwen en te ondersteunen. VE-Systems is al jaren een goede bekende van Athena Medical en de directie gaf mij het vertrouwen dat zij de juiste partij zijn met dezelfde passie, energie en bloedgroep. Samen met de mensen van VE-Systems gaan wij de komende jaren zorgen dat onze opdrachtgevers de juiste onderscheidende producten en service blijven krijgen.”

Toine van der Heijden, eigenaar Dutch Cleanroom Furniture (DCRF): “De afgelopen jaren hebben wij met veel plezier en toewijding gewerkt en daarbij ons bedrijf zien groeien. Daar zijn wij trots op. Groei houdt ook in dat je moet kijken naar de toekomst. Na een aantal gesprekken met VE-Systems zijn wij tot de conclusie gekomen dat zij de juiste partij is om de groei van DCRF te continueren met behoud van kwaliteit en klantenservice. Het maatwerkmeubilair dat DCRF maakt voor onze cleanroom opdrachtgevers sluit goed aan bij de bestaande opdrachtgevers van VE-Systems en omgekeerd geldt dat ook voor de interne logistieke middelen bij opdrachtgevers van DCRF. VE-Systems is een fijne partij die dezelfde cultuur en kwaliteit nastreeft als wij. Kortom wij zijn in een warm bad terechtgekomen en zien de toekomst gezamenlijk zonnig in.”